Dietetikai magánrendelés

"2016-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen dietetikusként. Rövid időn belül sikerült elhelyezkednem a szakmában, és egy budapesti kórházban dolgoztam 2 évig, ahol ez idő alatt közel 200 pácienst láttam el étrendi tanácsokkal. Mivel a dietetika gyorsan fejlődő tudomány, folyamatosan látogatom a konferenciákat és olvasok naprakész szakirodalmakat."

Rendelés:

Mázi-Fülöp Nóra
szerda 8-13
csütörtök 14-18


Bejelentkezés:
+36 30 200 6044
nora.dietetika@gmail.comDietetika - Általános tudnivalók

Ki a dietetikus?

A dietetikus szakember feladatai közé tartozik egyrészt a prevenció, azaz a betegségek megelőzése, melynek során a dietetikust felkereső páciensek átfogó, gyakorlatias útmutatásokat, valamint érthető komplex képet kapnak a táplálkozás és a szervezet működésének összefüggéseiről. Másrészt a dietetikus segíti a pácienst a már kialakult és diagnosztizált, táplálkozással kapcsolatos kórképek tüneteinek enyhítésében és gyógyításában az adott betegségre és egyénre specializált étrend kialakításával.

Manapság tengernyi információ érhető el a laikus ember számára az interneten és a nyomtatott sajtótermékekben, nem ritkán egymásnak szögesen ellentmondó állításokkal. Szakember segítsége nélkül rendkívül nehéz - ha egyáltalán lehetséges - mindebből a szakmailag is helytálló megállapításokat kiszűrni, szintetizálni és gyakorlatba ültetni az egyéni igények és lehetőségek keretei között. Ebben tud igazán értékes segítséget nyújtani a dietetikus szakember akár a betegségek megelőzése, akár a már kialakult probléma kezelése terén.

Szolgáltatások

  • Első konzultáció
  • További konzultációk
  • 7 napos étrend tápanyagtartalmakkal, receptekkel, leírással
  • Boltlátogatás

Mire számíthat a páciens találkozáskor?

Első alkalom:

További alkalmak:

Étrend:

Feltétlenül előzetes konzultáció szükséges hozzá, hiszen csupán egy heti étrend alapján a jövőben nem tudná a páciens egyedül megtervezni étkezéseit. Ugyancsak az első konzultánción teszi fel a dietetikus szakember a személyre szabott étrend összeállításához szükséges kérdéseket.

Az alap étrend 7 napos, de természetesen lehetőség van ennél kevesebb, vagy több napot magába foglaló étrendre igénylésére is.

Az étrend tartalmazza az ételeket, azok kalória-, fehérje-, szénhidrát- és zsírtartalmát, az étrendben szereplő ételekhez tartozó recepteket, illetve az elkészítési módot.

Boltlátogatás:

A közös boltlátogatás előtt szintén szükséges egy első konzultáció, hiszen ez az ott tanultak gyakorlatba ültetése.

A bolttúra során a dietetikus szaekmber ellátogat a pácienssel az általa leggyakrabban látogatott boltba, és ott a sorokon végighaladva részletesen átbeszélik, melyek azok a termékek, amik beilleszthetők a páciens étrendjébe. Megtanulnak címkét értelmezni, illetve kiválasztani a széles választékból a páciens számára legideálisabbat.